Street Style Event daverend succes – Foto’s Deel 3

_DSC0111 (2)Afgelopen zaterdag was het alweer de vijfde editie van het Street Style Event op het Skatepark bij parkeerterrein Noordduinen. Dit event is onderdeel van het jongeren cultuurfestival Het Veld van de Verbeelding dat jaarlijks door Factor Welzijn, met hulp van ruim honderd jonge vrijwilligers, wordt georganiseerd. Met meer dan 150 deelnemers aan de activiteiten en ruim 350 bezoekers kan de organisatie wederom terugkijken op een zeer geslaagde editie.

Diverse straatsubculturen stonden centraal op deze dag. Er waren workshops en demonstraties van onder meer pannavoetbal, graffiti, BMX-en, skaten, inlineskaten en freerunning. Allemaal activiteiten waarmee jongeren de kans kregen hun ‘Street Style’ talent te ontdekken, verder te ontwikkelen en te showen voor het aanwezige publiek. Voor de echte durfals was er de ‘Big Air Bag’ , een reusachtig luchtkussen met een springschans ervoor waar jongeren, onder begeleiding, hun stunts veilig konden oefenen. Daarnaast werd er gestreden om het Open Skatekampioenschap van Katwijk in diverse leeftijdsgroepen en categorieën.

Onder het oog van een jury bestaande uit professionele skaters en een volle tribune langs de kant van het skatepark werd een bloedstollend spannende finale gereden, waar de deelnemers hun beste stunts en tricks lieten zien.

Na lang juryberaad werden uiteindelijk de winnaars bekendgemaakt. Randy Zolter (junioren) en Sem Croft (senioren) mogen zich een jaar lang Katwijks Kampioen inlineskaten noemen. De prijzen in de categorie skateboard gingen naar Mees Steijn (junioren) en Lars de Willik (senioren).

Er was niet alleen eer te behalen. De winnaars gingen ook naar huis met mooie prijzen mogelijk gemaakt door, Skatestore Juhroen uit Leiden, Wearhouse uit Leiden, Inline Skatestore uit Den Haag, This Is Soul uit Amsterdam en Pluimgraaf Sport uit Katwijk. De Big Air Bag werd mogelijk gemaakt door SOED (Samen Onder Een Dak) uit Katwijk. Het eten en drinken voor de vrijwilligers door Vishandel Schuitemaker en Heemskerk Groenten Rijnsburg en de Rabobank Katwijk heeft ook een bijdrage geleverd om het event mogelijk te maken.

De organisatie wil langs deze weg alle vrijwilligers, deelnemers, sponsoren en de Gemeente Katwijk nogmaals hartelijk bedanken voor het mogelijk maken van wederom een zeer geslaagde editie van het Street Style Event. We kunnen niet wachten tot volgend jaar!

Hierna foto’s Deel 3 door Sjon de Mol

Zeg je zegje

Copyright ­2001-2024 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Made by Dirk